Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.)

Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου

Τρίτη, 08 11th

Last updateΤετ, 22 Ιουλ 2020 12pm

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΡΟΜΑ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ ΕΤΗ

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δημοσιεύτηκε στις 22 July 2020
Εμφανίσεις: 95
ΚΟΔΗΠ ΛΟΓΟΤΥΠΟ
 
 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΡΟΜΑ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΑ ΕΤΗ

O ΚΟΔΗΠ-Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων πρόκειται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση ΕΣΠΑ «2η τροποποίηση: Επιδότηση ενοικίου» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων», υποβάλλοντας πρόταση με τίτλο «Επιδότηση ενοικίου για Ρομά στο Δήμο Πατρέων».

Σκοπός του προγράμματος είναι η εξασφάλιση του «κατοικείν» στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών στεγαστικής υποστήριξης για αξιοπρεπή διαβίωση – μετεγκατάσταση Ρομά, σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις. Παράλληλα στόχος είναι η παροχή κοινωνικών συνοδευτικών υπηρεσιών για την προώθηση στην απασχόληση και γενικότερα την ενδυνάμωση και αυτονόμηση των ωφελουμένων ατόμων-οικογενειών Ρομά για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωσή τους στον αστικό ιστό της Πάτρας.

Η πρόταση που σχεδιάζει ο ΚΟΔΗΠ αφορά αρχικά σε έντεκα (11) οικογένειες Ρομά, που τώρα κατοικούν στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

 

Για τη μετεγκατάσταση των οικογενειών ρομά, θα απαιτηθούν τα κάτωθι:

-2 διαμερίσματα/κατοικίες από 18 έως 35 τ.μ. (στέγαση μονομελών οικογενειών)

-2 διαμερίσματα/κατοικίες από 36 έως 53 τ.μ. (στέγαση διμελών οικογενειών)

-1 διαμέρισμα/κατοικία από 54 έως 71 τ.μ (στέγαση τριμελούς οικογένειας)

-3 διαμερίσματα/κατοικίες από 72 έως 89 τ.μ (στέγαση τετραμελών οικογενειών)

-3 διαμερίσματα/κατοικίες από 126 έως 150τ.μ (στέγαση επταμελών οικογενειών)

Ας σημειωθεί, ότι εφαρμόζεται ο Κτιριοδομικός Κανονισμός (ΦΕΚ 56Δ/1989) όπως ισχύει, καθώς και συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές (ως προς τη θέρμανση, ύδρευση, αποχέτευση, ενεργειακή πιστοποίηση, κλπ.) που θέτει η πρόσκληση ΕΣΠΑ για τις κατοικίες/διαμερίσματα.

 

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τριών (3) ετών και περιλαμβάνει :

α) την επιδότηση μηνιαίου ενοικίου που καταβάλει ο ΚΟΔΗΠ στον εκάστοτε ιδιοκτήτη, με μέγιστο ποσό 5,5 ευρώ/τ.μ. με ρόλο «Εγγυητή» καθώς και

β) την επιδότηση λογαριασμών Οργανισμών Κοινωνικής Ωφελείας (ΟΚΩ), κοινοχρήστων (κλπ) που καταβάλει ο ΚΟΔΗΠ στην εκάστοτε ωφελούμενη οικογένεια-ρομά, με μέγιστο μηνιαίο ποσό ανάλογο με το πλήθος των μελών της (π.χ.120€ για οικογένεια μέχρι δύο (2) μέλη).

 

Η έναρξη καταβολής των επιδοτήσεων θα γίνει μετά την αξιολόγηση της πρότασης από την ΕΥΔ/ΠΔΕ και την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγκατάστασης των ωφελουμένων οικογενειών Ρομά στις κατοικίες.

Για την αναζήτηση των εν λόγω κατοικιών ο ΚΟΔΗΠ θα διενεργήσει διαγωνιστική διαδικασία στο επόμενο χρονικό διάστημα και τότε οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες κατοικιών/διαμερισμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Στην παρούσα φάση ο ΚΟΔΗΠ επιθυμεί να διερευνήσει το αρχικό ενδιαφέρον υποψηφίων μισθωτών/ιδιοκτητών κατοικιών για το πρόγραμμα.

Επομένως, η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί μέρος της προερευνητικής διαδικασίας αναζήτησης κατοικιών και όχι υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες κατοικιών/διαμερισμάτων να εκδηλώσουν το αρχικό ενδιαφέρον τους, από την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, με ανοιχτή ημερομηνία και όχι καταληκτική, καταθέτοντας αντίστοιχη έγγραφη αίτηση-δήλωση ή επικοινωνώντας με το Τμήμα Κοινωνικής Στήριξης Ευπαθών Ομάδων, την υπεύθυνη κα. Χρύσα Γεραγά στο τηλέφωνο : 2610-361746, ή στο email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στην προϊσταμένη κα. Τράκα Αμαλία, τηλέφωνο 2614409978.

Σχετικό ενημερωτικό υλικό είναι διαθέσιμο στο δημοτικό κτίριο κοινωνικών δομών του ΚΟΔΗΠ (Ελ.Βενιζέλου 38 & Σολωμού).

To υλικό μπορεί να σας σταλεί και ηλεκτρονικά μέσω email.

Πληροφορίες μπορείτε να λαμβάνετε καθημερινά, τηλεφωνικά (ώρες 9.00π.μ.-12.00μ.μ.) ή/και με αποστολή email στην ανωτέρω ηλεκτρονική Διεύθυνση.

 

espa logo koinwnikes domes

Έναρξη των Θερινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Παιδιά στην πλαζ της Αγυιάς

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δημοσιεύτηκε στις 10 July 2020
Εμφανίσεις: 302

therina plaz

Η Αντιδημαρχία Παιδείας & Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων και το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων, ανακοινώνουν την έναρξη των Θερινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Παιδιά στην Πλαζ Αγυιάς.

Τα Θερινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα θα λάβουν χώρα σε πέντε (5) εβδομαδιαίες περιόδους ξεκινώντας από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 έως την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών.

Το ωρολόγιο πρόγραμμα ξεκινά με την προσέλευση των παιδιών στον οργανωμένο χώρο στην Πλαζ στις 8:00 η ώρα, και στη συνέχεια ακολουθούν οι κεντρικές δράσεις από τις 9:00 έως 13:00. Τέλος, από 13:30 έως 14:00 ακολουθεί η ώρα αποχώρησης των παιδιών από το Πάρκο.

Οι κεντρικές δράσεις υλοποιούνται από δομές του Δήμου, όπως ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, Εικαστικό Εργαστήρι, Δημοτικό Ωδείο, Χορευτικό Τμήμα, Κοινωνικό Οργανισμό, Τμήμα Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Τμήμα Άθλησης καθώς και από εθελοντικούς φορείς όπως, Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ρίου «ΙΑΣΩΝ», Σύνδεσμο Ελλήνων Ορειβατών «ΩΛΕΝΟΣ», Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών κ.α.

Κατά τη διάρκεια των Θερινών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, θα παρέχεται στα παιδιά πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό.

                                                       

Για δηλώσεις συμμετοχής:

Οι ενδιαφερόμενοι απαιτείται να συμπληρώσουν και τα τρία (3) έντυπα που είναι αναρτημένα σ' αυτή την ιστοσελίδα του Δήμου Πατρέων: www.e-patras.gr (επισυνάπτονται παρακάτω) και να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να τα προσκομίσουν στην Γραμματεία του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων στην Πλαζ Αγυιάς (8:00 – 13:00). 

Καμία αίτηση δεν γίνεται δεκτή χωρίς βεβαίωση γιατρού.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εβδομαδιαία περίοδο είναι εξήντα (60) παιδιά.

Για την πρώτη (1η) περίοδο, καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020, ώρα 11:00. Εφόσον οι αιτήσεις υπερβούν τον αριθμό των 60 παιδιών, αμέσως μετά τη λήξη θα ακολουθήσει η διαδικασία της κλήρωσης στο γραφείο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Η Γραμματεία θα δέχεται αιτήσεις και το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 από τις 8:00 το πρωί.

Για τις υπόλοιπες περιόδους (2η,3η,4η,5η), καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η Παρασκευή 17 Ιουλίου, ώρα 11:00 π.μ..

Εφόσον οι αιτήσεις  υπερβούν τον αριθμό των 60 παιδιών ανά περίοδο, αμέσως μετά τη λήξη θα ακολουθήσει η διαδικασία της κλήρωσης στο γραφείο του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Για πληροφορίες:

2610436652, υπεύθυνη Γιώτα Φουράκη

 

Επισυναπτόμενα αρχεία

ΕΝΤΥΠΟ 1 - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΕΝΤΥΠΟ 2 - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΝΤΥΠΟ 3 - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου θα λειτουργήσει και αυτό το Σάββατο 27 Ιουνίου

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δημοσιεύτηκε στις 26 June 2020
Εμφανίσεις: 237

 

kentro koinotitas

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), ανακοινώνεται ότι το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου  θα λειτουργήσει και αυτό το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020, όπως έγινε και το προηγούμενο,  προκειμένου να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες των ενδιαφερόμενων για την επανυποβολή αιτήσεων που έληγαν τον Απρίλιο, Μάιο και τον Ιούνιο του έτους 2020 των επιδομάτων ΚΕΑ και Στέγασης, αφού λόγω covid-19 είχε δοθεί παράταση χορήγησης των επιδομάτων. 

Τα ραντεβού έχουν κλειστεί ήδη τηλεφωνικά, από το προηγούμενο διάστημα.

Η κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο δεν έκαναν δεκτό το αίτημά μας, για νέα παράταση των ήδη χορηγούμενων επιδομάτων, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο πανικός, η αναστάτωση των ωφελουμένων, όπως και ο κίνδυνος αρκετοί να χάσουν το επίδομα για κάποιο μήνα.

Την ευθύνη για πιθανή απώλεια μέρους των επιδομάτων, την φέρει ακέραια η κυβέρνηση και το αντίστοιχο υπουργείο, γιατί είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν χιλιάδες αιτήματα, από ανεπαρκές προσωπικό, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

(Επισημαίνεται ότι, αυτό αφορά στους συμπολίτες μας, που για διάφορους λόγους, δεν είναι σε θέση να καταχωρήσουν από μόνοι τους ηλεκτρονικά τις αντίστοιχες αιτήσεις).

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΣΠΑ ΣΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δημοσιεύτηκε στις 25 June 2020
Εμφανίσεις: 406

logotypo eggrafa    

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ & ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία για την εγγραφή βρεφών και νηπίων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς για τη σχολική χρονιά 2020-2021, διαφοροποιείται.

Προκειμένου να διατηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω του Covid -19 και για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα γραφεία του ΚΟΔΗΠ, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία και η ασφάλεια τόσο των ωφελούμενων, όσο και των εργαζομένων, η διαδικασία θα είναι η εξής:

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, οι ωφελούμενες μητέρες προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Σταθμό που επιθυμούν, θα πρέπει να αποστείλουν το voucher που κατέχουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά

στο email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  (το οποίο έχει οριστεί για το συγκεκριμένο σκοπό)

αναφέροντας :

  • τον Βρεφονηπιακό ή Παιδικό Σταθμό της προτίμησης τους
  • ένα τηλέφωνο επικοινωνίας

και σε χρονικό διάστημα εντός 5 ημερών από την ημέρα της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων στην σελίδα της ΕΕΤΑΑ

 

Σημείωση

Στις δομές που τα vouchersθα είναι λιγότερα από τις διαθέσιμες θέσεις ΕΣΠΑ θα ικανοποιηθούν όλες οι εγγραφές.

Στις δομές που τα vouchers θα είναι περισσότερα από τις διαθέσιμες θέσεις ΕΣΠΑ θα γίνει μοριοδότηση, βάσει των μορίων που θα αναρτήσει η ΕΕΤΑΑ στους οριστικούς πίνακες αποτελεσμάτων.

Τέλος σημειώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση ικανοποιούνται εγγραφές καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΣΠΑ ΣΕ ΚΔΑΠ

Κατηγορία: ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δημοσιεύτηκε στις 25 June 2020
Εμφανίσεις: 310

 logotypo eggrafa 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΘΕΡΙΝΑ ΚΔΑΠ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς,

Η διαδικασία για την εγγραφή  νέων παιδιών στα Δημοτικά ΚΔΑΠ για τη σχολική χρονιά 2020-2021, διαφοροποιείται.

Προκειμένου να διατηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω του  Covid -19 ώστε να διασφαλιστεί η προστασία και η ασφάλεια τόσο των ωφελούμενων, όσο και των εργαζομένων, η διαδικασία θα είναι η εξής:

Μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ, οι ωφελούμενες μητέρες προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ΚΔΑΠ  που επιθυμούν, θα πρέπει να αποστείλουν το voucherπου κατέχουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά :

και σε χρονικό διάστημα εντός 5 ημερών από την ημέρα της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων στην σελίδα της ΕΕΤΑΑ

 

Σημείωση

Στις δομές που τα vouchers θα είναι λιγότερα από τις διαθέσιμες θέσεις ΕΣΠΑ θα ικανοποιηθούν όλες οι εγγραφές.

Στις δομές που τα vouchers θα είναι περισσότερα από τις διαθέσιμες θέσεις ΕΣΠΑ θα γίνει μοριοδότηση, βάσει των μορίων που θα αναρτήσει η ΕΕΤΑΑ στους οριστικούς πίνακες αποτελεσμάτων.

Τέλος σημειώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση ικανοποιούνται εγγραφές καθόλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις. 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΔΙΟΙΚΗΣΗ Δελτία Τύπου