Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.)

Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου

Πέμπτη, 02 27th

Last updateΤρι, 17 Δεκ 2019 11am

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου 2016)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Tμήμα Υγείας της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας, διεξάγει προγράμματα αγωγής και προαγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα. Η προαγωγή υγείας στοχεύει, αφενός στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την υιοθέτηση υγιεινών (θετικών) στάσεων και  υμπεριφορών, αφετέρου στην αναβάθμιση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Κύρια θεματική ενότητα των προγραμμάτων είναι η πρόληψη της καπνιστικής συνήθειας στους εφήβους. Η διαδικασία να πείσεις τα παιδιά να μην καπνίζουν, αποτελεί μία ακόμα ¨μάχη¨ στην ανατροφή τους, καθώς η κρίσιμη ηλικία που τα παιδιά δοκιμάζουν το κάπνισμα, είναι τα 12-13 χρόνια, όπως προκύπτει από ελληνικές και ξένες έρευνες.

Στα πλαίσια των προγραφόμενων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Εκπαιδευτικό Πάρκο (Parko Plaza) στις 31 Μαΐου 2016 - Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος - με ομιλητές: α) ειδικούς πνευμονολόγους, για τις συνέπειες του καπνίσματος καθώς και του παθητικού καπνίσματος, β) καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των προϊόντων του καπνού και γ) Θεατρικά δρώμενα από το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Προσκεκλημένοι είναι μαθητές ηλικίας 11 – 12 χρονών (5η και 6η τάξη της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης). Ευελπιστούμε στην πολύτιμη συνεργασία σας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Ανακοινώσεις Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος (31 Μαΐου 2016)